Първоначално публикувано от i.ganchev.ganchev
Покажи съобщение
Известие
Collapse
No announcement yet.
комплект носачи за 156
Collapse
X
-
Първоначално публикувано от Alamo Покажи съобщениеКак ги гресираш? От към маншоните ли?
Comment
-
Първоначално публикувано от keel Покажи съобщениеНяма ли някакво спасение при вече монтирани носачи ?Alfa 156 1.9 JTD 16V M-Jet SW (07.2003)
156 1.8TS 16V (01.2001)
147 1.6TS 16V 120hp (11.2001)
0879369082
Comment
-
Колеги, независимо от марката на носачите( както ви е написал колегата i.ganchev.ganchev по горе). Шарнирите се гресират или се проверяват за наличие на грес в тях!
Процедурата отнема не повече от 5мин., а ако не се направи може да ви коства износване на шарнира. Всеки един читав сервиз(майстор) прави тази процедира без да обяснява на клиента, защото това е рутинна работа.
Частите препоръчително се складират и транспортират без много смазка в тях!
Съветвам колегите, който са установили на 100% че скърцането идва от шарнира да го гресират!Last edited by clever; d.m.y г., 00:25.
Comment
-
Първоначално публикувано от clever Покажи съобщениеКолеги, независимо от марката на носачите( както ви е написал колегата i.ganchev.ganchev по горе). Шарнирите се гресират или се проверяват за наличие на грес в тях!
Процедурата отнема не повече от 5мин., а ако не се направи може да ви коства износване на шарнира. Всеки един читав сервиз(майстор) прави тази процедира без да обяснява на клиента, защото това е рутинна работа.
Частите препоръчително се складират и транспортират без много смазка в тях!
Съветвам колегите, който са установили на 100% че скърцането идва от шарнира да го гресират!Alfa 156 1.9 JTD 16V M-Jet SW (07.2003)
156 1.8TS 16V (01.2001)
0879369082
Comment
-
Първоначално публикувано от NightRider Покажи съобщениеШарнирът е направен с тефлон един вид вътре и почва да скърца като влезне мръсотия. Тогава вече е късно
Comment
-
Дайте да се напише едно подробно описание за бъдещите колеги, които мислят да си монтират АТЕС. Къде какво се гресира, с какво се гресира и така...
Тампоните гресират ли се и те, щото аз мойте не съм ги гресирал и нямам проблеми, ама може просто да съм късметлия.
С какъв вид грес се прави това и т.н.
Аз лично като дойдоха мойте носачи, забелязах, че маншоните на шарнирите са 3 пъти по-тънки от тези на TRW-то. Достраша ме да не се скъсат и си ги смених, сложих на долните носачи маншоните от ТRW-то, щото те можеха да се вадят, а на горните сложих маншони от някви немски, passat-ови носачи, станаха си идеално. На TRW-то на горния носач, маншона е някакси пресован вътре и не се вади.
Та това съм направил аз. Та, ако някой е правил друго, нека го каже. Нека новите колеги да знаят. И като ходят да им ги монтират - нека да настояват да им гресират шарнирите, щото повечето майстори не че не знаят, ама просто не им се занимава. А и знаят че по тоя начин по-бързо си осигуряват потенциален клиент на ново, който ще отиде пак там с други носачи (хулейки старите такива), и нищо не подозиращ, че проблема не е в носача, а в майстора
Comment
-
Първоначално публикувано от clever Покажи съобщениеДо някъде си прав, но е възможно и от работа без смазка да се получава скърцането за това мисля че гресирането ще реши проблема. Ако изобщо скърцането идва от шарнира, а не от тампоните на щангата или друго място.Alfa 156 1.9 JTD 16V M-Jet SW (07.2003)
156 1.8TS 16V (01.2001)
0879369082
Comment
-
Първоначално публикувано от dinew Покажи съобщениездравеи може ли цена на комплекта носачи предни (4) за 156 2.0Alfa Romeo 159 2,4 Jtdm Q-tronic
Citroen C2 1,6 Sensodrive
Alfa Romeo 156 GTA Selespeed - EX
Alfa Romeo 159 SW 2,4 Jtdm Q-tronic - EX
Alfa Romeo 156 2,0 TS Selespeed - EX
....расоф ат, дърта кранта без зоб не пука!
Comment
-
Първоначално публикувано от rado1975 Покажи съобщениеносачите АТЕК са рециклирани .
---------- Post added at 23:08 ---------- Previous post was at 23:Първоначално публикувано от rado1975 Покажи съобщениеOriginally Posted by dark05
А ето още малко информация която намерих при форумите на audi wv . Исках да споделя още нещо, което научих скоро. Ако някой от вас попадне на тази фирма из форумите:
http://atp-autoteile.de
Hallo
alle unsere Teile sind Nachbauten die wir in eigenem Namen in Italien herstellen lassen. Sie erhalten von uns Original Ersatzteil Qualität und wir gewähren auf all unsere Teile zwei Jahre Garantie, im Fall des Querlenkersatzes sogar drei Jahre.
Hier der Link für den passenden Querlenkersatz
и в превод означава:
=====================
Предлаганите от нас части са точно копие на оригиналните и се произвеждат от наше име в Италия. Получавате от нас качеството на оригинала, като за всички предлагани от нас части ви даваме 2 години гаранция, а що се отнася до ремонтния комплект носачи, дори 3 години гаранция. (За пример е посочен линк към ремонтен комплект подходящ за 3B5 Passat 96-00)
................Last edited by clever; d.m.y г., 00:01.
Comment
-
Първоначално публикувано от rado1975 Покажи съобщениеносачите АТЕК са рециклирани .
---------- Post added at 23:08 ---------- Previous post was at 23:Alfa Romeo 159 2,4 Jtdm Q-tronic
Citroen C2 1,6 Sensodrive
Alfa Romeo 156 GTA Selespeed - EX
Alfa Romeo 159 SW 2,4 Jtdm Q-tronic - EX
Alfa Romeo 156 2,0 TS Selespeed - EX
....расоф ат, дърта кранта без зоб не пука!
Comment
Comment